Blog

11 beneficii pentru sanatate daca detii un caine

Câinii oferă mai mult decât simpla companie. Dacă aveți deja un prieten cu blană, probabil că aveți mai multe motive să îi mulțumiți câinelui dumneavoastră. Dacă te gândești să îți iei un câine, verifică aceste beneficii surprinzătoare.

Veți face mai multă mișcare.

Faptul că ai un câine te poate motiva să faci exerciții fizice în fiecare zi. În acele zile în care poate fi ușor să sari peste un antrenament, privindu-ți câinele stând la ușă și așteptând să iasă la plimbare îți poate da imboldul de care ai nevoie pentru a ieși. O plimbare de 30 de minute în fiecare zi cu câinele dumneavoastră poate îmbunătăți considerabil sănătatea acestuia si a dumneavoastra.

Te vei simți mai puțin stresat.

Au existat multe studii care au arătat cum câinii scad nivelul de stres. Mângâindu-vă câinele, jucându-vă cu el sau pur și simplu privindu-l, vă puteți reduce stresul în fiecare zi. Cercetările arată că deținerea unui câine reduce hormonii de stres, iar efectele depășesc, în general, stresul cauzat de îngrijirea unui câine.

Viața ta socială se poate îmbunătăți.

Plimbarea câinelui nu numai că te ajută să faci mișcare, dar te poate ajuta și să obții o întâlnire. Este mai probabil ca oamenii să se oprească și să vorbească cu tine atunci când plimbi un câine. Mergând în parcul pentru câini sau ducându-vă câinii la cumpărături, puteți, de asemenea, determina străinii să înceapă conversații cu dumneavoastră despre câinele dumneavoastră.

Acesta poate detecta cancerul mai devreme.

Simțul olfactiv uimitor al câinelui poate fi folosit într-o varietate de scopuri, inclusiv pentru detectarea cancerului. Mulți proprietari de câini au raportat că aceștia adulmecă, ling sau ating pete care mai târziu se dovedesc a fi canceroase. Unul dintre beneficiile neașteptate ale deținerii unui câine este că acesta îți poate chiar salva viața, ajutând la depistarea cancerului.

Copiii dvs. vor fi mai puțin predispuși la alergii.

Copiii crescuți în preajma unui câine sunt mai puțin predispuși la alergii. De fapt, traiul într-o casă cu un câine îi poate ajuta pe copii să crească și să aibă o imunitate mai mare pentru alergiile la animale de companie mai târziu în viață.

Inima ta va fi mai sănătoasă.

Studiile au arătat că mângâierea unui câine reduce ritmul cardiac al unei persoane. Prin urmare, proprietarii de câini au mai multe șanse de a avea o inimă sănătoasă. De fapt, unele cercetări au arătat că proprietarii de câini au șanse mult mai mari de a supraviețui unui atac de cord în comparație cu cei care nu au câini. Proprietarii de animale de companie de sex masculin, în special, tind să înregistreze o rată redusă de boli de inimă.

Este mai puțin probabil să vă simțiți deprimat.

Beneficiile deținerii unui câine se extind și la sănătatea ta mentală. Proprietarii de câini sunt mai puțin predispuși la depresie. Proprietarii de câini care au fost diagnosticați cu depresie clinică nu sunt, probabil, la fel de deprimați ca alți oameni. Îngrijirea unui câine ajută la ameliorarea simptomelor depresiei și încurajează oamenii să fie mai pozitivi.

Puteți îmbătrâni mai liniștit.

Deținerea unui câine aduce beneficii persoanelor în vârstă în multe feluri. Pacienții cu Alzheimer au mai puține crize de furie atunci când există un câine în casă. Îngrijitorii de pacienți vârstnici raportează mai puțin stres. Câinii oferă, de asemenea, o companie minunată pentru persoanele în vârstă.

Riscul de îmbolnăvire generală scade.

Proprietarii de câini au mai puține probleme de sănătate. Proprietarii de câini tind să aibă niveluri mai scăzute de trigliceride și colesterol în comparație cu cei care nu au câini. Câinii își expun stăpânii la mulți germeni, ceea ce poate contribui la dezvoltarea imunității umane la boli. Ca urmare, proprietarii de câini se îmbolnăvesc mai rar și mai puțin grav decât cei care nu au câini.

Vă veți simți mai în siguranță.

Câinii pot fi un sistem eficient de securitate pentru casă. Studiile arată că lătratul câinilor descurajează hoții. Simplul fapt de a ști că aveți un câine care își poate folosi simțul ascuțit al auzului pentru a detecta pe cineva care vă pândește poate contribui la creșterea sentimentului de siguranță, ceea ce este benefic atât pentru sănătatea dumneavoastră fizică, cât și pentru cea mentală.

Un câine te poate face mai atrăgător.

Un studiu realizat în Marea Britanie a chestionat 700 de persoane: 60% au spus că deținerea unui câine poate face ca o persoană să pară mai atractivă, iar 85% au spus că oamenii par mai abordabili atunci când sunt cu un câine.

Iulia D

Sunt o persoană pasionată de caini și îmi place să împărtășesc cunoștințele și experiența mea cu alți iubitori de caini. Pe blogul meu, veți găsi informații detaliate despre diferite rase de caini, îngrijirea lor, sfaturi pentru antrenament și multe altele. De asemenea, vă voi povesti despre aventurile mele cu câinii mei și vă voi oferi o perspectivă personală asupra vieții cu aceste animale minunate. Sper să vă inspir și să vă ajut să vă îndrăgostiți și mai mult de cainii voștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button