Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sănătate și Alimentație

3 indicii pentru o infecție a urechii la câine

Urechile sunt una dintre cele mai delicate părți ale corpului la câini. Multe cazuri în care se apelează la îngrijiri veterinare se referă tocmai la urechi. Prin urmare, este de o importanță fundamentală să puteți recunoaște primele semne ale unei infecții și să o remediați cât mai repede posibil.

O curățare adecvată este, desigur, de asemenea, esențială pentru a preveni acest tip de probleme. Dacă nu sunt tratate, de fapt, pot crea chiar dureri severe și, de foarte multe ori, se transformă în infecții cronice.

Cele mai multe infecții ale urechii câinilor adulți sunt cauzate de bacterii și ciuperci, în timp ce acarienii afectează mai frecvent cățeii. Anumite condiții speciale pot favoriza proliferarea acestor microorganisme: de exemplu, urechile care au rămas umede după baie, sau în cazul în care v-ați dus câinele la plajă.

Simptomele unei infecții a urechii câinelui

Scuturarea capului sau scărpinarea: acesta este unul dintre cele mai evidente simptome. În cazul în care câinele dvs. își scutură capul în mod repetat sau tinde să se scarpine insistent, ar trebui să-i verificați mai întâi urechile. Se poate zgâria cu picioarele din spate sau poate încerca să se frece cu capul de mobilă sau de podea. Dacă putem interveni când suntem încă în faza de mâncărime, s-ar putea să nu ajungem la următoarele etape.

Mirosul neplăcut și ceara din urechi: Nu ar trebui să existe niciodată un miros neplăcut în urechi. Urechile sănătoase sunt uscate și nu au un miros deosebit de puternic. De asemenea, este posibil să observați o înroșire destul de vizibilă. Dacă atunci când ridicați urechile câinelui dumneavoastră simțiți un miros foarte puternic, acestea sunt înroșite, se scarpină și sunt pline de ceară de urechi, este timpul să mergeți la veterinar.

Durere la atingere: se poate plânge în timp ce se scarpină, dar poate ajunge și la punctul în care simpla atingere cu un deget este suficientă pentru a-i provoca multă durere. Bineînțeles că este important să nu mergem atât de departe și să intervenim la timp. Este adevărat că urechile sunt deosebit de sensibile în general, dar nu atât de delicate încât să provoace durere prin simpla mângâiere a câinelui sau chiar prin faptul că se joacă un pic mai tare. Dacă observați o sensibilitate excesivă sau dacă câinele nu vrea neapărat să vă apropiați de urechile sale, mergeți la veterinar.

Curățarea urechilor

Pe piață există multe produse potrivite pentru curățarea urechilor câinilor, în general sub formă de loțiune.

Pentru curățarea urechilor aveți la dispoziție o gamă largă de produse (loțiuni, șervețele de curățare etc.). Cereți sfatul medicului veterinar pentru a ști ce produs este cel mai potrivit în cazul dumneavoastră.

În general, câinii cu părul lung sau cei cu urechi căzute au nevoie de o curățare mai amănunțită și mai frecventă. În schimb, cei cu părul scurt și urechile drepte vor avea nevoie de mai puțină îngrijire, deoarece spațiul interior cu un volum mai mare de aer este un mediu mai puțin umed, care nu favorizează proliferarea germenilor și a bacteriilor.

  • Turnați câteva picături de loțiune în urechea câinelui: aveți grijă să nu-i permiteți să scuture capul timp de câteva secunde. Instinctiv, va încerca să atenueze disconfortul provocat de lichid.
  • Masați ușor partea inferioară a urechii din exterior: acest lucru va permite lichidului să se răspândească mai bine în interior, facilitând o curățare mai temeinică.
  • Îndepărtați murdăria cu o bucată de tifon sau cu niște vată: cu o mișcare spre exterior, asigurați-vă că ceara, părul și murdăria sunt îndepărtate din exterior. Dacă tifonul se murdărește repede, schimbați-l de mai multe ori.
  • Repetați aceeași operațiune la ambele urechi
  • Lăsați câinele să își scuture capul liber: acest lucru va elimina orice lichid rezidual.

Iulia D

Sunt o persoană pasionată de caini și îmi place să împărtășesc cunoștințele și experiența mea cu alți iubitori de caini. Pe blogul meu, veți găsi informații detaliate despre diferite rase de caini, îngrijirea lor, sfaturi pentru antrenament și multe altele. De asemenea, vă voi povesti despre aventurile mele cu câinii mei și vă voi oferi o perspectivă personală asupra vieții cu aceste animale minunate. Sper să vă inspir și să vă ajut să vă îndrăgostiți și mai mult de cainii voștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button