Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Rase de câini

Jack Russell Terrier – Un câine pe care îl vei iubi!

Intrați pe ușă și bucuria lor de a vă avea acasă este evidentă. Și cu această combinație specială de loialitate, afecțiune și entuziasm, nu este de mirare că este una dintre cele mai iubite rase din lume.

Jack Russell Terrier

Caracteristici generale

Durata medie de viață: între 13 și 16 ani.

Greutate: (Masculin și feminin) 6,4-8,2 kg.

Înălțime: (Masculi și femele) 25-30 cm.

Culoare: Toate culorile „standard” ale lui Jack Russell sunt în principal albe, adesea cu pete, măști sau semne de șa de altă culoare. Culorile secundare comune ale blănii lui Jack Russell includ negru, zibelină, cafeniu și roșu.

Cerințe privind îngrijirea: Vezi detalii mai jos

Costul mediu de achiziție: În jur de 300 Euro pentru un cățeluș cu pedigree înregistrat.

Jack Russell Terrier Informații

Jack Russell a fost o persoană reală. Nu este vorba despre bătrânul sportiv din Anglia, ci de reverendul John (Jack) Russell, care a dezvoltat pentru prima dată rasa la începutul secolului al XIX-lea. Pornind de la un Fox Terrier, reverendul Russell și-a dorit un câine suficient de puternic și de inteligent pentru a depista prada pe cel mai dificil teren rural.

Rasa tocmai a obținut recunoașterea GB Kennel Club. Pare ciudat că acest cățeluș popular a fost recunoscut doar cu propriul standard de rasă. Dar, după cum explică Kennel Club, acest lucru se datorează faptului că o mare varietate de câini pot fi descriși ca fiind Jack Russell Terrier (cu picioare lungi sau scurte, cu blană aspră sau netedă, etc.). Ca atare, până în 2015, a fost clasificat mai degrabă ca un tip decât ca o rasă distinctă.

Frasier a făcut ca popularitatea lui Jack Russell să crească. Câinele lui Martin Crane, Eddie, avea obiceiul de a fura scena cu fiecare apariție în popularul serial american. Și se pare că a primit mai multe scrisori de la fani decât oricare dintre co-stelele sale umane!

Mariah Carey, Sarah Jessica Parker, Rick Stein, Serena Williams, Prințul Charles… Sunt doar câțiva dintre numeroșii iubitori de Jack Russell Terrier!

Jack Russells sunt grozavi pentru:

Dacă vă plac plimbările rapide de două ori pe zi, sunt șanse ca dvs. și Jack Russell să vă înțelegeți foarte bine. Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unui companion care să petreacă ore întregi în fața televizorului, probabil că acesta nu este cel mai bun câine pentru dumneavoastră!

Acești câini se pot plictisi cu ușurință atunci când sunt lăsați singuri în casă și pot fi, de asemenea, zgomotoși. Ca atare, nu sunt ideali pentru dvs. (sau pentru vecinii dvs.) în cazul în care casa este goală pentru perioade lungi de timp în timpul zilei.

Deoarece acest câine este un vânător prin natura sa, aducerea unui Jack Russell într-o casă în care există iepuri, pisici sau alte animale mici este o mișcare foarte riscantă. Nu se înțeleg întotdeauna bine cu alți câini, deși această problemă potențială poate fi depășită printr-un program de socializare de la o vârstă foarte fragedă.

Deși latura lor jucăușă înseamnă că pot deveni cu ușurință cei mai buni prieteni cu copiii mai mari, Jack Russell poate fi foarte agil, așa că nu este cea mai bună alegere dacă există copii mai mici.

Jack Russell formare și comportament

Un Jack Russell plictisit și neliniștit poate duce în curând la roaderea mobilei și la alte comportamente distructive. Așadar, din momentul în care sosesc, este important să ne concentrăm atât pe antrenarea lor, cât și pe faptul că trebuie să le oferim multe lucruri de făcut.

În ceea ce privește dresajul, inteligența lor înseamnă că un Jack Russell Terrier poate învăța în scurt timp noțiunile de bază (de exemplu, stai, stai jos, culcat, și la culcare). Calea de urmat implică, de obicei, o manieră fermă (dar nu dură!) Și multă rabdare. Acest tip de abordare poate contribui, de asemenea, la rezolvarea unora dintre trăsăturile lor antisociale, cum ar fi tendința de a sări la persoanele preferate de îndată ce acestea intră în cameră (mai ales dacă abordați această problemă de la o vârstă foarte fragedă).

Unele rase sunt mai zgomotoase decât altele și majoritatea proprietarilor consideră că viața este rareori liniștită cu un Jack Russell în casă. Acestea fiind spuse, există măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce zgomotul, iar ghidul nostru despre câinii care latră mult vă oferă un punct de plecare util.

În ceea ce privește activitatea, una dintre cele mai bune condiții de casă pentru un Jack Russell este să i se ofere acces la o grădină din spate bine securizată, astfel încât să își poată consuma toată energia acumulată în timpul zilei. Și, bineînțeles, sunt și mai fericiți dacă le puteți dedica mult timp pentru a le oferi un joc de aport!

Pentru plimbări, această rasă are nevoie de aproximativ 60 de minute pe zi pentru un câine adult, de obicei împărțite între o sesiune de dimineață și una de după-amiază.

Îngrijirea rasei Jack Russell

În ceea ce privește îngrijirea, această rasă are nevoie de puțină întreținere, deși blana lor tinde să cadă pe tot parcursul anului, mai ales primăvara și toamna. Periajul de două ori pe săptămână cu o perie mai moale poate contribui în mare măsură la reducerea cantității de păr de pe podele și mobilier.

Atât Jack Russel cu blană netedă, cât și cu blană aspră sunt populari în lume. În special pentru câinii cu blană aspră, se recomandă o vizită de două ori pe an la un coafor profesionist pentru a curăța blana și a o menține în stare perfectă.

Jack Russell are nevoie de exerciții fizice pe tot parcursul anului, iar atât varietățile cu părul lung, cât și cele cu părul scurt resimt frigul în lunile de iarnă. Ca atare, se recomandă o jachetă termică și cizme atunci când este cu adevărat iarnă.

Un astfel de câine cu un nivel ridicat de energie necesită o dietă de bună calitate, bogată în substanțe nutritive. Medicul veterinar vă va sfătui cu privire la cantitatea corectă în funcție de vârstă și de nevoile specifice de sănătate, precum și cu privire la raportul corect dintre hrana uscată și cea umedă.

Probleme de sănătate comune pentru Jack Russell

  • Luxația cristalinului este deosebit de frecventă la rasele terrier, inclusiv la Jack Russell. Este locul în care ligamentul ocular se rupe, ceea ce face ca lentila să se deplaseze din poziția sa normală. Cu cât este depistată și tratată mai repede prin intervenție chirurgicală, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare.
  • Probleme la genunchi, Jack Russell Terrierii dezvoltă uneori o rotulă luxantă, în cazul în care rotula alunecă temporar de la locul ei. Acest lucru nu necesită întotdeauna o intervenție, deși, în cazurile grave, se recomandă uneori realinierea chirurgicală a ligamentului patelar.
  • Șuntul portosistemic se referă la o problemă circulatorie prin care sângele este redirecționat în circulația generală în loc să treacă prin ficat. Forma congenitală a acestei boli poate afecta Jack Russell Terrier, rezultând în căței care nu se dezvoltă așa cum ar trebui. Uneori se recomandă intervenția chirurgicală în acest caz.
  • Cataracta este o altă afecțiune la care Jack Russel poate fi predispus. Acestea sunt de obicei reparabile, cu condiția să fie tratate rapid după apariția lor.

Iulia D

Sunt o persoană pasionată de caini și îmi place să împărtășesc cunoștințele și experiența mea cu alți iubitori de caini. Pe blogul meu, veți găsi informații detaliate despre diferite rase de caini, îngrijirea lor, sfaturi pentru antrenament și multe altele. De asemenea, vă voi povesti despre aventurile mele cu câinii mei și vă voi oferi o perspectivă personală asupra vieții cu aceste animale minunate. Sper să vă inspir și să vă ajut să vă îndrăgostiți și mai mult de cainii voștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button